De business look voor iedere man

Wil jij je carrière een boost geven? Gun jezelf dan een mooie, zakelijke uitstraling! Investeer in een garderobe waar jij je zelfverzekerd en succesvol in voelt. Kleding is natuurlijk niet alles, maar een goede outfit doet de mens goed en kan er zeker aan bijdragen dat jij lekker in je vel zit. In deze blog noemen we 3 items die onderdeel kunnen zijn van jouw zakelijke uitstraling. Ontdek snel welk item goed bij jou zou passen!

1.Overhemden

Logischerwijs beginnen we dit rijtje met overhemden. Want is dit niet ook waar jij als eerste aan denkt als je aan een zakelijke outfit denkt? Met een mooi overhemd zet je de toon voor de rest van je outfit. En zo heb je in ieder geval al meteen een zakelijke uitstraling. Er zijn natuurlijk overhemden in alle kleuren, maar voor een zakelijke look adviseren we je om het simpel te houden met kleuren zoals wit, grijs en blauw. Een krijtstreepje kan, of een stipjes patroon, maar maak het niet te bond. Hierbij geldt zeker less is more. En ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Een prijsverschil is vaak ook terug te zien in een verschil in kwaliteit, afwerking en pasvorm. Ga voor een paar goede overhemden, goedkoop is vaak duurkoop. Zelf ben ik erg tevreden over de Eterna overhemden.

2.Horloge

Een horloge kan een mooie Touch aan je zakelijke outfit geven. Ook hier zijn er zo veel verschillende stijlen en soorten dat er voor iedereen wel een horloge te vinden is dat aansluit bij diens smaak. Zakelijke horloges zijn vaak simpel en elegant wat betreft uitstraling, zonder overbodige details of versieringen. Ga voor een horloge waarop je de tijd goed kunt zien, zo is het horloge niet alleen mooi maar ook nog nuttig. Zo kun jij in een meeting makkelijk de tijd in de gaten houden zonder opzichtig op je telefoon te hoeven kijken. Wel zo professioneel.

3.Tas

Een zakenman heeft een zakentas, waar hij laptop en papier in bewaard. Kijk eens kritisch naar jouw tas. Is dit een toevoeging aan je look? Of is het puur functioneel een item waar je je spullen in bewaard? Je kan klassiek voor de zwarte aktetas gaan, maar er zijn ook gradaties in zakelijkheid. Een mooie simpele laptoptas ziet er ook goed uit. Zakelijker in ieder geval dan een sporttas of gekleurde rugzak. Als je een tas koopt die speciaal voor zakelijk gebruik ontworpen is brengt dat ook voordelen met zich mee: zo is er vaak een apart laptop vak, een vakje voor pennen en kleine items, een vak voor papieren en een vakje voor portemonnee en sleutels. Zo heb jij overzicht op je spullen en vind je je items makkelijk terug.