Zakelijk rekening

Als ZZP’er ontkom je niet aan de vraag wanneer je het beste een zakelijke rekening kan openen. De reden hiervoor is dat je de inkomsten die je krijgt graag apart wil houden van je privérekening. Daarnaast kom je met een zakelijke rekening professioneler over dan als je een factuur op je privérekening laat storten. Hoewel het voor jezelf en voor je uitstraling aan te bevelen is, is er geen verplichting om het te doen.

Maar als je een zakelijke rekening wil openen, is het wel verstandig om voor jezelf te kijken wat je belangrijk vindt en de zakelijke rekening vergelijken aan de hand van de criteria die jij belangrijk vindt. Hieronder vind je meer benodigde informatie terug, maar kijk vooral ook eens op zzpdaily.nl als je de volgende stap nemen wil! 

De kosten

Het ligt erg voor de hand om naar de kosten te kijken bij je vergelijking. Bedenk echter dat een bedrag wat gegeven wordt niet altijd hoeft te kloppen. Bij elke bank zijn er andere kosten die er meegenomen kunnen worden. Te denken valt aan het aantal betalingen wat je doet, hoe vaak je gebruikt maakt van geldopname. Als je in het buitenland opdrachtgevers hebt, kan dit ook tot extra kosten leiden. Het is belangrijk om voor je een rekening opent een idee te hebben over het gebruik van de rekening en hoe vaak je van bepaalde diensten gebruik zal maken om op dit onderdeel een beslissing te nemen. Vaak kijken ondernemers naar de kosten van een eerste jaar maar elke bank heeft op dit gebied wel iets aantrekkelijks. Een juiste overweging van de kosten kan je beter maken als je de startersperiode achter je hebt liggen.

Uitstraling

Als bedrijf kan je ook een afweging maken, welke uitstraling een bank heeft en of dit past bij je manier van ondernemen. Een zelfstandige in de agrarische sector heeft vaak behoefte aan een bank die de kennis heeft van deze branche. Als je kiest voor een duurzame bedrijfsvoering dan kies je ook een bank die past bij dat totaalbeeld. Door een bank te kiezen die kennis heeft van je markt en die past bij je bedrijfsvoering en uitstraling die je wil hebben, kom je bij je opdrachtgevers of klanten over als iemand die over elk proces nadenkt binnen je bedrijfsvoering.

Aan de keuze van een bank kunnen allerlei nadelen kleven. Laat je vooraf goed informeren en maak de keuze die past bij jezelf, bij je behoefte als ondernemer en bij de uitstraling die je wil hebben. Bedenk ook wat je verwacht van een bank zoals bijvoorbeeld ondersteuning of alleen het betaalgemak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *