Werk in amsterdam, zelf zoeken?

  • door

Amsterdam is een prachtige stad met veel kansen. Daarentegen is het niet altijd duidelijk wat de optimale strategie is om passen werk te vinden. Kan je het beste zelf zoeken, of kan je beter naar een uitzendbureau Amsterdam?

Zelf zoeken

Zelf zoeken heeft een aantal voordelen. Een boel vacatures staan niet bij uitzendbureaus. Je aanbod is dus groter. Online navigeren is ook heel goed te doen tegenwoordig, al is het lastiger om daar een voet tussen de deur te krijgen als je niet precies de papieren en ervaring hebt. Bovendien kiezen veel bedrijven ervoor om niet langer vacatures uit te zetten maar hun eigen mensen te laten recruiten. Deze vorm van sneeuwbal recruiting is in nu steeds meer bedrijven waarde hechten aan bedrijfscultuur. Om deze goed vorm te geven met een vacature is haast onmogelijk. Dat betekent dat je een lange rits kandidaten moet verwerken in een gesprek om een klik te hebben. Daarentegen weet je dat de mensen die nu al bij je werken goed voldoen aan de bedrijfscultuur. Veel mensen zijn vrienden met mensen die op ze lijken, en zijn daarmee dus een gemakkelijke manier om dit criterium te behartigen. Eens met je vrienden praten is dus een serieuze strategie om werk te vinden. Kort gezegd, je hebt meer opties als je zelf zoekt, je komt bij sommige bedrijven makkelijker binnen en het bespaart je marge op je inkomen.

Hulp

Daarentegen is een uitzendbureau ook interessant. De bedrijven die een uitzendbureau gebruiken kunnen zich vaak de marge op je inkomen permitteren. Het zijn  dus vaak wat uitdagendere banen of belangrijke banen die gevuld moeten worden. Hiermee krijg je dus meer uitdaging of impact op je werk. Daarnaast word je als je goed werk levert al snel overgekocht door het bedrijf. Een ander groot voordeel is dat er ook bepaalde banen alleen te vinden zijn via een uitzendbureau. Zeker grote bedrijven laten dit steeds vaker doen. Zij vertrouwen op de expertise van een uitzendbureau. Denk maar aan headhunters, een gevorderde vorm van HR recruiting. Maar het allerbelangrijkste voordeel is dat je niet zelf hoeft te zoeken en meer tijd over houd om bijvoorbeeld aan jezelf te werken. Dit bespaart je een boel tijd en moeite. Daarnaast versnel je ook jouw ontwikkeling omdat je dezelfde tijdseenheid nu zelf dubbel kan invullen.

Combineer

Wat altijd een sterke optie is is het combineren van beide manieren. Zo dek je dubbel zoveel terrein.