Weet je hoe de procedure werkt?

Execution only hypotheek

Ben je financieel goed onderlegd en weet je precies wat de regels en eisen zijn die bij een hypotheek horen, dan is een execution only hypotheek geschikt voor jou. Zonder gebruik te maken van een hypotheekadviseur maak je de hypotheek in orde, natuurlijk scheelt je dit veel geld. Wel moet je echt leuk vinden om met financiële zaken te maken te hebben, en je moet er een beetje vrije tijd voor hebben. Want je moet bijvoorbeeld ook onderzoek doen welke aanbieder de voordeligste rente heeft.

Execution only hypotheek

Afleggen van een toets

Bij een execution only hypotheek is het volgens de AFM verplicht om een kennis en ervaringstoets af te leggen, de test is vormvrij waardoor er grote verschillen kunnen zijn met de test bij de verschillende aanbieders. Het is niet te peilen of je een moeilijke of eenvoudige toets krijgt, zak je voor de toets dan kun je nog een keer een herkansing doen. Zal je daarna weer, dan zal over het algemeen aangeraden worden om niet zelf je hypotheek te regelen, dit is om jezelf te beschermen tegen latere problemen.

Gevallen om een adviseur in te schakelen

Als je geld wilt besparen is dit een goed teken, toch is het in sommige gevallen niet verstandig om een execution only hypotheek te nemen. In geval van een echtscheiding is het niet eenvoudig om je hypotheek zelf te regelen, een fout kan in de toekomst zorgen voor duizenden euro’s kosten. Ook wanneer je ouder bent dan 55 jaar, doe je er verstandig aan om de hulp in te roepen van een hypotheekadviseur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *