Wat zijn de kosten van een huis verkopen?

Bent u toe aan een nieuw huis, of wilt u gewoon graag verhuizen? Dan is de een van de eerste vragen natuurlijk: Wat zijn de kosten voor een huis verkopen? En de gemiddelde kosten voor een makelaar? Bij Makelaarskosten bieden wij adviezen aan over het verkoop van uw huis, zowel als de gemiddelde kosten die hierbij in rekening komen. Het is natuurlijk verstandig om een makelaar in te schakelen bij het verkoop van uw huis, omdat deze precies weet wat de waarde van uw huis op de markt is. Daarom bieden wij ook informatie aan over de gemiddelde kosten van zowel verkoop- als aankoopmakelaars. Zo staat u nooit voor onverwachte verassingen bij het kopen van een huis. 

Gemiddelde kosten huis verkopen

De kosten van het verkopen van een woning is een proces waarbij veel verschillende factoren om het hoekje komen kijken. Veel makelaars opereren op basis van een courtage (percentage van de uiteindelijke verkoopsom). Het voordeel van dit systeem is dat bij een lage verkoopprijs uw makelaar kosten lager zijn, en andersom de makelaar profiteert. De gemiddelde makelaar vraagt een percentage van ongeveer 1%, maar er zijn ook makelaars die hogere percentages aanbieden. Het is belangrijk te onthouden dat een gemiddeld goede makelaar zichzelf terugverdiend. 

Heeft u een makelaar op het oog? Dan kan u via onze website altijd de tarieven vergelijken met andere lokale makelaars, zodat u niet te hoge kosten betaald. 

De gemiddelde kosten van een makelaar bij de aankoop van een huis worden over het algemeen hetzelfde opgebouwd als bij de verkoop. Vaak zijn de kosten op basis van courtage, en wij adviseren ook deze percentages te vergelijken met lokale makelaars. Sommige kantoren hanteren echter wel een vaste prijsconstructie en werken op basis van vaste prijsafspraken. U betaalt dan bijvoorbeeld €1750 voor een pakket, zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Sinds 2018 zijn helaas de makelaarskosten niet mee te financieren vanuit uw hypotheek. Net zoals andere kosten voor een huis kopen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Notaris
  • Taxatie
  • Bankgarantie
  • Makelaarskosten
  • Hypotheekadvies

Deze kosten zou u helaas uit eigen zak moeten halen, door deze nieuwe regelgeving.

Ook zijn de makelaarskosten niet aftrekbaar van de belasting, zoals dat vroeger was. Daarom raden wij u aan om rustig de tijd te nemen over het maken van uw keuzes.

makelaarkosten: Voor uw advies

Op de website van makelaarkosten bieden wij naast de gemiddelde kosten huis verkopen ook andere adviezen aan zoals bijvoorbeeld over huizen kopen, verkopen, makelaars en alles dat hierbij komt te kijken. Het is immers belangrijk dat u niet overhaast beslissingen maakt, en zo een te lage prijs krijgt voor uw huis, of te veel betaald voor alle diensten. 

Bij Makelaar Kosten zijn wij erg bij de nieuwe normeringen en regels. Daarom staat u nooit voor onverwachte verassingen, en kan u altijd het nieuwste advies lezen op onze website. Heeft u meer vragen? Neem dan gerust contact op met ons via onze website, en onze experts helpen u graag.

Wat zijn de gemiddelde kosten huis verkopen? Het antwoord vind u op onze website, naast vele andere artikelen over het verkopen en aankopen van huizen. Neem dus gerust een kijkje!

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *