Wat is belangrijk bij jouw hypotheekrente?

Als je op het punt staat een huis te kopen dan kom je al snel in aanraking met begrippen zoals: hypotheek, hypotheekrente, soorten hypotheek en nog genoeg andere belangrijke begrippen die te maken hebben met het kopen van je huis. Vandaag wil ik even het belang van de hypotheekrente uitlichten in deze blog. Lees vooral verder!

Verschillende aanbieders, verschillende hypotheekrente

Aanbieders bieden meestal verschillende percentages hypotheekrente aan. Dit is vaak compleet afhankelijk van de lening en de marktwaarde van de woning. Hoe minder je leent ten opzichte van de marktwaarde hoe minder dus het risico voor de bank. In dit geval zullen zij dus minder rente hanteren. Als laatste is het nog belangrijk dat de looptijd van de renteperiode wordt vastgelegd. Het percentage van de hypotheekrente zal hier ook nog vanaf hangen.

Jouw voorkeuren

Ook jouw voorkeur wordt meegenomen. Je kan namelijk kiezen verschillende looptijd en/of een variabele rente. Ook een combinatie van beide is mogelijk. Je zou dus je hypotheek kunnen lenen met een periode een vaste rente en een periode met een variabele rente.

Kortingen

Vaak geven aanbieders ook korting wanneer je een hypotheekwaarde laat vallen. Als je niet in aanmerking komt voor dit soort kortingen is het vaak zo dat de hypotheekrente hoger ligt dan wanneer je wel in aanraking komt voor de kortingen.

Eensporig rentebeleid

Dit is een voordeel voor de meeste mensen. Er moet namelijk dezelfde tarieven gehanteerd worden voor zowel nieuwe, als bestaande klanten. Het gaat dan dus om klanten met hetzelfde risicoprofiel. Zo is er meer gelijkheid binnen de hypotheekwereld.

Hypotheek24

Wil je meer weten over jouw hypotheek, hypotheekrente of andere zaken die te maken hebben hiermee? Kijk dan vooral op: www.hypotheek24.nl voor meer informatie en toelichting op alles rondom jouw hypotheek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *