Voor iemand zorgen zit in ons bloed

  • door

Familie is natuurlijk erg belangrijk voor ons allen, want het zijn de mensen waar je op terug kan vallen. Zo ook je vrienden uiteraard. Maar je wilt goed voor hen zorgen, maar je moet uiteraard jezelf ook niet vergeten. En of je nu voor iemand gaat zorgen of even een moment voor jezelf neemt dan wil je het uiteraard wel goed doen.

 

Wees zuinig op jezelf

Dit is misschien wel het belangrijkste wat iemand tegen je kan zeggen. Vooral omdat sommige dingen aan je lichaam je er maar 1 paar van hebt en je daar goed voor moet zorgen. Denk bijvoorbeeld aan je ogen en vooral je oren. Want eenmaal wanneer je oren slechter worden, dan worden ze niet meer beter helaas. Je merkt het misschien al wel bij de ouderen om je heen. Ze gaan steeds slechter horen en je merk dat ze moeten nadenken over een gehoorapparaat. Ook voor hun eigen veiligheid uiteraard. Of misschien moet je er zelf over nadenken. Dan heb je verschillende zoals een gehoorapparaat in het oor, eentje die je niet ziet. Ideaal toch?

 

Een hart onder de riem steken

Vooral in deze tijd is dat soms echt nodig. Denk bijvoorbeeld aan vrienden of familie die in deze situatie eenzaam worden, dat willen we natuurlijk niet. Ook al kunnen we niet bij elkaar op bezoek, nu natuurlijk iets meer en daar moeten we misschien wel gebruik van maken. Ook met de technologie van tegenwoordig kunnen we steeds makkelijker contact houden met elkaar. Een klein berichtje is namelijk zo gestuurd. En wat ook wel erg fijn is om te doen, is facetimen. Je ziet elkaar weer even, je kan gezellig bijkletsen en je kan net doen of je bij elkaar bent. Zet er wat lekkers bij, een lekker drankje en je hebt een heerlijk vrienden avondje uiteraard.

 

Quality time

En dit mag ook zeker voor jou alleen zijn, maar uiteraard ook samen met iemand. Dit is ook goed voor de mentale gezondheid, even relaxen en je hoofd leeg maken. We zijn uiteraard dagelijks ontzettend druk met werk, sporten en noem maar op en dan is even tijd nemen om te rusten ideaal. En natuurljk is niet iedereen hier even goed in omdat je door wilt met je drukke planning. Maar soms moet je jezelf er even toe zetten want je hebt het nodig. Je mentale gezondheid heeft het nodig en je lichaam uiteraard. Want een motor kan niet eeuwig blijven draaien zonder een kleine pauze.