Spoedaanvraag voor energie nodig? Check deze tips

  • door
zakelijke energie

Oeps: je komt erachter dat je een nieuw energiecontract nodig hebt en je bent net te laat om alles nog helemaal zelf te regelen. Wat moet je doen? Het komt vaker voor dat Nederlandse ondernemers er last minute achter komen dat ze al even een nieuw contract omtrent zakelijke energie hadden moeten regelen. Wanneer je op zo’n punt gekomen bent, moet je weten dat het nog niet te laat is om een nieuw zakelijk energiecontract te fixen. Hierbij kun je waarschijnlijk wel de nodige (virtuele) hulp gebruiken. In dit artikel geven we je meer informatie over een spoedaanvraag voor zakelijke energie. Lees je mee?

Wanneer is er sprake van spoedaanvraag?

De kans is groot dat je zelf totaal vergeten bent om een nieuw energiecontract aan te vragen. In dat soort gevallen kom je er vaak pas achter op het moment dat je een afsluitbrief hebt ontvangen van de netbeheerder. Wanneer de netbeheerder merkt dat je nog geen nieuwe energieleverancier hebt gevonden, wordt zo’n brief verstuurd. Hierin vind je meer informatie over het afsluiten van een nieuw energiecontract en word je gesommeerd om dit zo snel mogelijk te doen. Doe je dat niet dan wordt je bedrijf volledig afgesloten van het energienetwerk en dat wil je natuurlijk niet. Op het moment dat je de brief van de netbeheerder ontvangt ben je te laat, maar is het nog niet écht te laat om stappen te ondernemen. Neem na ontvangst van de brief direct contact op met je netbeheerder zodat hij of zij je meteen kan helpen.

Schakel expert op het gebied van energie in

Vind je het lastig om een spoedaanvraag voor je zakelijke energie in te dienen of heb je hier geen tijd voor? Laat dan een expert op het gebied van energie kijken naar je zakelijke energiecontract. Een onafhankelijk bedrijf zoals Minder.nl kan je bijvoorbeeld helpen bij het indienen van zo’n spoedaanvraag. Hiervoor hoef je zelf niets te doen: zij zorgen ervoor dat je binnen een dag of enkele dagen zakelijke energie krijgt en dat je ondanks de spoedaanvraag alsnog kunt profiteren van aantrekkelijke energietarieven. Omdat je eigenlijk te laat bent voor het afsluiten van een aanbieding voor energie zou dit betekenen dat je voor hoge verlengingstarieven zakelijke energie af zou moeten nemen. Minder.nl helpt jou om dit te voorkomen zodat je alsnog voordelige zakelijke energie hebt.

Voordelen van spoedaanvraag laten doen

Wanneer je een spoedaanvraag door een onafhankelijk bedrijf laat doen, profiteer je automatisch van enkele voordelen. Het grootste voordeel is dat je zelf niets hoeft te doen: de aanvraag wordt voor je geregeld. Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat een gespecialiseerd bedrijf de nodige ervaring en kennis heeft om dit soort aanvragen te doen. De kans is dus groter dat het hen wel lukt, wanneer het jou misschien niet lukt. Daarnaast worden er tijdens zo’n aanvraag altijd meerdere energieleveranciers met elkaar vergeleken, waardoor je zelfs na een spoedaanvraag het scherpste tarief scoort. Een bedrijf zoals Minder.nl verzorgt kosteloos dit soort onderhandelingen, waardoor je veel minder geld kwijt bent dan je in eerste instantie misschien had gedacht. Tot slot krijg je altijd snel weer stroom geleverd; meestal duurt dit slechts een dag of twee dagen. Kortom: maak je geen zorgen wanneer je net te laat bent met het overstappen van zakelijke energie. Een onafhankelijk energiebedrijf kan altijd iets voor je betekenen.