MKB-afval: zorgeloos af van afval

In deze moeilijke tijden is het voor veel ondernemers lastig het hoofd boven water te houden. De financiën moeten steeds herzien worden, bedrijfsvoering moet worden aangepast en werkzaamheden moeten worden veranderd. Het vraagt veel creativiteit en ondernemerschap om je bedrijf enigszins draaiende te houden. Dat maakt dat je weinig tijd hebt voor altijd terugkomende, maar vervelende vragen als: hoe kan ik mijn bedrijfsafval het beste verwerken. Natuurlijk, dit wil je milieuvriendelijk en efficient doen, maar laten we eerlijk zijn: het is geen wezenlijk onderdeel van je bedrijfsprocessen dus wil je er zo min mogelijk tijd aan besteden. Gelukkig zijn er anderen die zich juist wel specialiseren in het zo milieuvriendelijk en goed mogelijk afvoeren van bedrijfsafval. Met MKB-afval ben je op een verantwoorde wijze snel van je bedrijfsafval af. En om je bedrijf economisch gezond te houden: dit kan ook nog eens voordelig.

MKB-afval: denkt met je mee

Ook MKB-afval realiseert zich dat we met z’n allen in zware tijden zitten en dus denken ze mee om jouw afval op de juiste manier te verwerken. Ze drukken de kosten van bedrijfsafval voor je en je zit niet vast aan een jarenlang abonnement als je dat niet wil. Per maand kun je opzeggen zodat je goed kunt inspelen op deze onzekere tijden. Je kunt samen met MKB-afval bekijken welke soort containers jouw bedrijf specifiek nodig heeft. Er zijn vele soorten containers verkrijgbaar. Denk alleen al aan de inhoud, maar ook aan het soort afval dat je wilt afvoeren. In veel bedrijven zie je diverse soorten containers staan. Er staat een rolcontainer voor restafval, eentje voor papier en karton, eentje voor glas en eentje voor organisch afval zoals etensresten, groente en fruitafval. En natuurlijk is er tegenwoordig in de meeste bedrijven een rolcontainer voor plastic verpakkingen, drinkpakken en metalen verpakkingen. Vaak zijn er aparte, afgesloten rolcontainers voor archieven die vernietigd moeten worden of documenten met gevoelige informatie die niet langer bewaard mogen worden.

Sluit het juiste contract af

Het is zaak goed te bepalen wat jouw bedrijf nodig heeft. Op deze manier kun je een passend en efficiënt contract afsluiten. Daarna is bedrijfsafval niet langer jouw zorg. MKB-afval zorgt voor de juiste containers en jij hoeft ze alleen nog maar te vullen waarna ze opgehaald en verwerkt worden. Een hele zorg minder. MKB-afval helpt jou zo om je uitsluitend bezig te houden met wat echt belangrijk is namelijk jouw product!