Maak je eigen mancave

  • door

Een mancave is een concept dat de afgelopen 20 jaren steeds populairder is geworden. Echter is het concept in de loop der tijd wel sterk veranderd. Zo bestond een mancave vroeger uit een grote televisie, een koelkast om bier koud te houden, een biljarttafel en evetueel nog wat andere spellen zoals darten, tafelvoetbal of tafeltennis. Tegenwoordig speelt gamen een veel belangrijkere rol in het dagelijks leven van veel jongeren. Maar ook onder niet- jongeren is gamen erg populair geworden. Zodoende zou een man cave tegenwoordig niet zonder een playstation kunnen of zonder een gamingcomputer. In deze blog bespreek ik een aantal items die een must zijn voor jouw perfecte man cave.

Gaming

Voor gaming heb je diverse items nodig. Allereerst heb je een gaming laptop op computer nodig. Daarnaast heb je een bureau nodig en uiteraard ook een bureaustoel. Echter is het, doordat je met gamen soms wel uren achter elkaar in dezelfde positie zit, belangrijk om een goede bureaustoel te hebben. Zodoende kan je een gamingstoel kopen, bijvoorbeeld bij Bureaustoel24. Je wilt immers na het plezier van het gamen, geen onplezier halen uit een pijnlijke rug of een stijve nek. Als je niet gamed op een laptop of een computer, doe je dit waarschijnlijk op een spelcomputer. In dit geval heb je ook een tv nodig om deze spelcomputer op aan te sluiten.

Spellen

Naast gamen op een spelcumputer of een laptop, zijn er nog andere real-life spelletjes die vaak in een man cave gevonden kunnen worden. Een van die spellen is darten. Het voordeel van darten is dat je niet veel ruimte in een kamer nodig hebt om dit spel te kunnen spelen. Het bord is namelijk gewoon aan de muur op te hangen. Echter moet er bij darten wel gedacht worden aan enige bescherming voor de muur, aangezien de pijltjes diepe putjes achterlaten als deze het dartbord missen. Naast darten kan er ook gedacht worden aan tafelvoetbal. Dit is een leuk spel om met vrienden te spelen. Echter neemt een tafelvoetbaltafel wel enige ruimte in. Gelukkig heeft de markt dit in aanmerking genomen en zijn er nu tafelvoetbaltafels te koop die inklapbaar zijn en zodoende na het spelen weinig ruimte in hoeven te nemen. Voor de biljarttafel ligt dit helaas anders. Deze tafel neemt vrij veel ruimte in en heeft een stevige basis nodig, waardoor een inklapbare biljarttafel moeilijk wordt. Wel bestaan er mini-biljarttafels die inklapbaar zijn. Een tafel om te kunnen tafeltennissen is daarnaast wel weer inklapbaar. Zelfs bestaan er tegenwoordig sets waardoor je van een gewone keukentafel een tafeltennistafel kan maken.