Je bedrijfsprocessen van nog meer operationele effectiviteit voorzien

Productiebedrijven zijn erbij gebaat dat alle processen binnen het bedrijf soepel, effectief en kostenbesparend functioneren. Daarbij gaat het niet alleen om het productieproces zelf, maar om alle facetten van het bedrijf. Denk hierbij aan zaken als inkoop van grondstoffen, voorraadbeheer, maar bijvoorbeeld ook aan de uitvoering van analyses. In de basis zullen bedrijven voor elk proces aparte software gebruiken. De data die deze software genereert is doorgaans niet met elkaar uit te wisselen.

Effectiever plannen en een kostenbesparend productieproces

Veel bedrijven in de maakindustrie kiezen ervoor software te gebruiken waarbij het mogelijk is om verschillende data in samenhang met elkaar te gebruiken. In plaats van verschillende systemen, wordt er een enkel systeem gebruikt die alle ingevoerde data analyseert en op verschillende manieren kan weergeven. Hierdoor verloopt het productieprocess niet alleen veel effectiever, maar bespaart het bedrijf op verschillende vlakken in de kosten. Voor middel- en grote productieprocessen kan men ervoor kiezen de software uit te breiden met een PPS One extensie. Hiermee kunnen zeer complexe systemen worden beheerd en geanalyseerd.

Voordelen van deze intensieve automatisering

PPS One is als extensie op de SAP software te gebruiken en levert een groot aantal extra voordelen op. De extensie zal gewoon onderdeel uitmaken van het bestaande werkscherm van de mensen die er gebruik van maken, waardoor men dus niet hoeft te schakelen tussen schermen. Hierdoor zullen zij snel aan de extra mogelijkheden en voordelen die het systeem te beiden heeft gewend zijn. Men heeft bijvoorbeeld een beter en volledig inzicht in het aantal bestellingen en de geschatte levertijd. Hierdoor kan effectiever aan klanten worden aangegeven wanneer producten worden geleverd.

De planning van elk onderdeel uit het productieproces is door medewerkers in te zien evenals de voortgang van de productie. Verantwoordelijke medewerkers krijgen tot op de cent inzage in de opbouw van kosten en de winstmarges op de producten in elk onderdeel van het productieproces. Verder heeft u als bedrijf meer grip op zaken als inkoopprijzen, logistiek en kunt u producten en leveringen beter traceren doordat aan elk product een eigen serienummer wordt toegekend.

Een helder digitale blauwdruk van uw bedrijf

Een snelle blik op de voorraad of de kosten van bepaalde productieprocessen voor de komende periode inzien? Het wordt allemaal mogelijk wanneer u de PPS One extensie binnen de bestaande SAP software gebruikt. Het installeren en van de extensie kan zonder dat het systeem wordt onderbroken en medewerkers kunnen direct profiteren van de vele extra voordelen die deze extensie te bieden heeft. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *