Hoe sluit ik een starterslening af?

Starterslening

Wanneer je voor het eerst een huis wil kopen, moet je hiervoor een startershypotheek afsluiten. Voor starters is het soms lastig om te bepalen waar ze moeten beginnen en weten ze niet wat de beste of goedkoopste opties zijn. Voor het afsluiten van een zogenaamde starterslening kun je het beste terecht bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een startershypotheek gebruik je om het tekort tussen het maximaal te lenen bedrag en de prijs van jouw huis te overbruggen. 

Starterslening

Wat is een startershypotheek?

Zo’n hypotheek is opgezet om starters de kans te bieden om naast hun hypotheek een soort tweede hypotheek af te sluiten, de starterslening. Hierdoor is het voor starters toch mogelijk om hun droomhuis te kunnen kopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het tekort uit eigen zak te betalen. Echter hoef je bij een startershypotheek de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen. Hierdoor kiezen veel starters toch voor een startershypotheek. 

Onafhankelijk adviesbureau

Het voordeel van een onafhankelijke adviseur, is dat zij geheel neutraal naar de situatie kijken die specifiek voor jou geldt. Ze zijn dus niet geneigd om sneller voor een hypotheekverstrekker te kiezen op basis van connecties, maar kijken samen met jou naar wat het beste bij de situatie past. Je kunt er terecht voor het vergelijken van hypotheekverstrekkers, maar ook om geadviseerd te worden in allerlei zaken rondom het kopen of verkopen van een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *