Het voordeel van factoring voor zzp’ers

  • door

De laatste jaren wordt het steeds populairder voor bedrijven: factoring. Maar wat is factoring eigenlijk, en wat zijn de voordelen ervan? Factoring is een flexibele manier van debiteurenfinanciering. Hierbij verkoop je de openstaande facturen aan een factoringmaatschappij, die deze aan u betalen zodat u al snel over de factuurwaarde beschikt. Daarna zorgt de factoringmaatschappij ervoor dat het geld daadwerkelijk wordt geïnd bij de betaler. Het grootste voordeel hiervan is dat je na overdracht van de factuur, al meteen over het geld beschikt, waarmee je de liquiditeitspositie van je bedrijf verbetert. De meeste zakelijke opdrachtgevers hanteren lange betaaltermijnen waardoor jij lang op je verdiende geld moet wachten. Doordat het geld van de factuur al naar je wordt overgemaakt door de factoringmaatschappij, hoef je je geen zorgen te maken over je betalingstermijn. Bij een factoringbedrijf kunnen die termijnen vaak ook veel langer zijn, gezien het feit dat het hun core business is. Zo is de voorfinanciering ook nog eens gunstig voor de betaalvoorwaarde voor je klanten!

Factoring MKB

Voor de meeste ondernemers zijn geldzorgen niet vreemd. Facturen die niet meteen worden betaald, of helemaal niet kunnen worden geïnd, waardoor je niet genoeg geld in het laatje hebt om verder te investeren in je onderneming. Dat geeft een hoop ellende. en je bedrijf zit met de schulden. Ook in dat geval is factoring mkb de ideale oplossing, en zorg je ervoor dat je bedrijf kan groeien met een betrouwbare cashflow.

Factoring als ZZP’er

Als zzp’er heb je alle vrijheid, en kan je je eigen koers bepalen. Tegelijkertijd blijf je wel verantwoordelijk voor de liquiditeit van je eigen bedrijf, wat een behoorlijke impact kan hebben. Ook voor een zzp’er biedt factoring de bovenstaande voordelen, maar daar komen nog veel meer voordelen bij. Door de factoring uit te besteden bij een factoringmaatschappij, hoef er als zelfstandige zonder personeel veel minder werk te verrichten op het gebied van debiteurenfinanciering. De volledige administratieve lasten van deze debiteurenadministratie worden in zijn totaliteit voor je geregeld, en van eventuele incassokosten of afschrijvingen op oninbare facturen heb je ook geen last meer. Zo kan je je onbezorgd focussen op andere werkzaamheden.

Denk jij dat factoring wel wat voor jou kan zijn, en wil je weten welke vorm van factoring het beste past bij je situatie? Kijk dan hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *