Het belang van goede apparatuur

  • door

Productief en efficiënt werken zijn termen die een werkgever als muziek in de oren klinken. In sommige gevallen klinkt dit nastreven echter makkelijker dan dat het is. Als werkgever, maar ook werknemer, heb je met verschillende factoren te maken als het gaat om productief en efficiënt werken. Enerzijds komt er een stukje motivatie en doorzettingsvermogen van de werknemer bij kijken. Anderzijds komt er ook een stukje motivatie van de werkgever bij kijken, hij of zij moet zijn werknemers actief stimuleren om zo efficiënt en productief mogelijk te werken. Het op het juiste spoor brengen van je werknemers is in sommige gevallen geen gemakkelijke klus, maar je kunt ze in ieder geval van alle handvatten voorzien die ze nodig hebben. Een kantoor begint daarom bij het hebben van goede apparatuur. Het belang van goede apparatuur wordt nog wel eens onderschat, maar het betekend in veel gevallen al de helft van de productiviteit. Benieuwd hoe groot dit belang is en welke apparatuur je nodig hebt? Lees dan snel verder!

Een goed ingerichte werkplek

Een goed ingerichte werkplek is voor veel werknemers een actieve stimulans om hard aan de slag te gaan. Op het moment dat iemand met een trage pc moet werken en slechts op één scherm, terwijl hij of zij enorm veel dingen tegelijk open moet hebben staan, dan zal al snel de motivatie en productiviteit dalen. Zorg ervoor dat een werknemer een snelle pc krijgt, met alle programma's en toebehoren die hij of zij nodig heeft. Denk hierbij aan meerdere schermen, waar je veel gemakkelijker een overzicht houdt van verschillende werkzaamheden en taken. Daarnaast is het belangrijk dat er gewerkt kan worden met een actieve en stabiele houding. Laat je werknemers niet op eenvoudige stoeltjes, of erger krukjes, zitten. Zorg voor goede bureaustoelen zodat er niet zo snel lichamelijke ongemakken kunnen ontstaan. Een medewerker met een laag ziekteverzuim of minder verzuim door blessures is gelijk een stuk productiever voor het bedrijf aan het werk. 

Zakelijke desktops

Als werkgever is het van groot belang dat een desktop zakelijk andere vereisten heeft dan een desktop voor thuisgebruik. De beveiliging van de desktop moet piekfijn in orde zijn en ook kan een strak uiterlijk geen kwaad. Op het moment dat er klanten op bezoek komen en die zien een strak ingericht kantoor, dan zullen ze eerder overtuigd zijn van de professionaliteit van het bedrijf. Dit zal een pluspunt zijn in de zakelijke onderhandelingen en over productiviteit gesproken, een deal wordt veel sneller binnen gehaald!