Hardware leasen voor jouw bedrijf

Hardware is een kostenpost die vaak wordt vergeten bij het opstarten of groeien van een bedrijf. Er moet ineens een groot aantal nieuwe laptops, telefoons, beeldschermen, etc. aangeschaft worden om iedereen aan het werk te kunnen krijgen. Maar wat kun je leasen op het gebied van hardware en hoe werkt dat dan precies? Wij leggen het je uit.

Laptops zakelijk leasen

Mobiel werken is steeds belangrijker. Om deze reden kiezen steeds meer bedrijven om te investeren in laptops in plaats van desktops. Medewerkers zijn veel flexibeler en steeds meer mensen vinden die ook fijner om te werken. Als je laptops gaat leasen voor je onderneming moet je goed kijken hoeveel laptops er nodig zijn. Wil je deze allemaal leasen op hetzelfde moment of wil je het verdelen? Dit kan allemaal afgesproken worden in samenwerking met de leasemaatschappij.

Telefoons leasen

Iedereen moet voortaan ten alle tijden bereikbaar zijn. Het is daarom niet vreemd om een medewerker een telefoon van de zaak te geven. Wil je dat iedereen die een zakelijke mobiel heeft dezelfde telefoon heeft? Dan zal je een groot aantal telefoons in één keer aan moeten schaffen. Een telefoon leasen is dan handig. Je kunt een groot aantal telefoons tegelijk bestellen en maandelijks hier een vast bedrag hiervoor betalen.

Beeldschermen leasen

Je hebt al je medewerkers laptops gegeven waardoor ze flexibel kunnen werken. Toch willen ze wel de vrijheid om te werken op meerdere schermen. In veel vakgebieden maakt dit het werk ook efficiënter. Je kan tussen schermen switchen en verschillende programma’s tegelijk bekijken. Dan is het handig als je de beeldschermen per maand kunt betalen. 

Werkplekken leasen

Het is ook mogelijk om bureaus en stoelen te leasen. Dan kunt u de werkplekken voor al uw medewerkers op dezelfde manier inrichten zonder in één keer een grote investering te hoeven doen. Dit kan wellicht ook interessant zijn als u naar een nieuwe locatie gaat verhuizen of een grote groei verwacht door te maken.

Zoals je ziet biedt leasen veel verschillende opties voor ondernemers. Kijk goed wat je nodig hebt en bepaal wat voor aantal je in een keer af gaat nemen. Het kan voordeliger zijn om grote aantallen in een keer te leasen in plaats van iedere x maanden weer een nieuwe lease starten.