Geld sparen of investeren?

  • door

Wanneer je geld op de bank hebt staan of elke maand geld een bepaald gedeelte kan sparen, dan kan het slim zijn om je geld te investeren in plaats van te sparen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je situatie wat een slimme oplossing is. Ben je jong en heb je nog weinig verplichtingen? Dan kan investeren een erg goed idee zijn. Ben je met pensioen dan kan investeren nog steeds een goed idee zijn maar niet persé nodig. Daarnaast ligt het eraan wat je zelf wil. Neem je genoegen met je pensioen uit je loondienst of ga je zelf je pensioen opbouwen?

Bekijk verschillende brokers

Het is slim om verschillende brokers te vergelijken. De ene broker richt zich bijvoorbeeld heel erg op korte termijn en de andere broker juist weer op lange termijn beleggen. Er zijn verschillende soorten brokers, elk met zijn voor- en nadeel. Om een goed beeld te krijgen van een broker kan je bijvoorbeeld reviews lezen. Een volledig bots review zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een goed beeld krijg van deze broker en wat het precies inhoudt.

Langetermijn investeren

Wanneer je nog jong bent dan is het slim om in iedergeval voor de lange termijn te gaan investeren. Je hebt nog heel wat jaren te gaan en daarom is het slim om je geld te investeren om vervolgens een bepaald rendement op te bouwen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te investeren in ETF’s. Dit zijn aandelenmandjes waarin je kan beleggen. Hiervoor hoef je verder niet veel voor te doen. Het enige wat slim is om te doen om elke maand bijvoorbeeld een aandeel in een ETF te investeren in plaats van in één keer al je geld op een dag te investeren. Wanneer je gespreid belegd zal je uiteindelijk een gemiddelde aankoopprijs hebben. Dit zorgt ervoor dat je zowel pieken als dalen meepakt en dat je nooit ‘te hoog’ hebt ingekocht.

Pensioen opbouwen voor later

Een pensioen opbouwen voor later kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in Crypto. Crypto is een nieuw soort valuta. Op dit moment is crypto soms nog een hype maar het kan uiteindelijk voor een leuk pensioenpotje zorgen. Daarnaast kan je ook een pensioen opbouwen door te investeren in bijvoorbeeld dividend aandelen. Het voordeel hieraan is, is dat je een passief inkomen creëert. Met een passief inkomen en een rendement kan je dus een leuk pensioen opbouwen. Vervolgens kan je deze aandelen uiteindelijk voor verkopen zodat je het cash kan gebruiken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *