Geld lenen als zzp’er, hoe doe je dat?

  • door
geld lenen zzp

Als je een ondernemer bent, of een zogenoemde zzp’er, dan is de kans groot dat je op een zeker moment geld wilt lenen om te kunnen investeren in je bedrijf. Je krijgt namelijk met allerlei kosten te maken, zeker als je net een bedrijf begint. Zo krijg je met allerlei zaken te maken, zoals de huur van een kantoorpand bijvoorbeeld. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook moet je rekening houden met de kosten voor allerlei abonnementen, zoals internet, water, elektriciteit enzovoort. Wellicht moet je ook kosten maken voor een computer, printer, airco en dat soort zaken. Ook ben je wellicht voornemens om eigen briefpapier te laten maken met een eigen logo, een website te laten maken op een professionele manier. Al deze zaken zijn nodig, maar kosten samen bij elkaar een behoorlijke bak geld. Zeker een zelfstandig ondernemer zonder personeel heeft dit geld vaak niet meteen liggen.

geld lenen zzp

Geld lenen zzp

Geld lenen zzp: Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan lenen voor je onderneming. Er zijn niet alleen verschillende manieren, maar er zijn ook verschillende financiële dienstverleners. waar het vroeger wel zo was dat eigenlijk alleen de bank kredieten verstrekten voor dit soort zaken, kun je nu ook terecht bij vele andere instanties en zelfs bij private personen. Het is maar net waar je de voorkeur aangeeft en wat in jouw situatie het beste werkt.

Geld lenen zzp: niet altijd even makkelijk.

Gelukkig zijn er zoals hierboven aangegeven tegenwoordig veel alternatieve financieringsmogelijkheden. Een bank vraagt al snel een onderpand of een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat je het krediet kunt terugbetalen. Als startende ondernemer, zelfstandige zonder personeel, is dit vaak lastig. Je kunt ook terug vallen op alternatieve financieringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geld lenen van vrienden, familie of kennissen. In de meeste gevallen is er sprake van een vertrouwensband tussen jou en deze personen. Ook is er vaak een gunfactor wanneer het gaat om vrienden, kennissen of familie. De kans is een stuk groter om daar iets voor elkaar te krijgen dan bijvoorbeeld bij een bank. Ook zou je een aantal producten kunnen leasen, zoals een computer, een auto en andere zaken die je nodig hebt voor de onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *