Geld besparen? Bekijk je zorgverzekering!

In Nederland is iedereen die volwassen is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Zo kan er voor iedereen zorg worden geboden, wat natuurlijk het streven is binnen een zorgstaat. De verzekering worden wel door verschillende partijen aangeboden, wat nog wel eens voor prijsverschillen kan zorgen. Het loont daarom altijd om eens in de zoveel tijd een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders. Wil je weten wat dit je op kan leveren en hoe het allemaal in z’n werk gaat? Lees dan nog even verder!

Wanneer kun je overstappen?

Omdat je altijd minimaal een jaarcontract afsluit met je zorgverzekeraar betekent dit dat je eigenlijk ook maar 1 keer per jaar kunt overstappen. Binnen deze markt is er echter wel erg veel concurrentie en daarom zullen verzekeraars er alles aan doen om jou te laten overstappen! Dit betekent dat je voor dezelfde diensten bij een concurrent vaak goedkoper uit bent. Dit kan maandelijks een hoop schelen. Als je niks doet ben je vaak het minst voordelig uit. Dit komt namelijk omdat de verzekeraars de mensen die nieuw overstappen belonen, maar hun huidige klanten niet.

Hoe kun je overstappen?

Overstappen is eigenlijk heel erg gemakkelijk, maar is het handigst om aan het einde van het jaar te doen. De verschillende partijen komen dan namelijk vaak met hun acties, dus je kunt dan de beste deals scoren. Voordat je overstapt is het handig om je zorgverzekering te vergelijken met de rest en ook dit is vaak een fluitje van een cent. Er zijn namelijk websites, zoals www.zorgkiezer.nl waar alle verschillende verzekeringen naast elkaar worden gezet. Zo kun je precies zien waar jij het goedkoopste uit bent en kun je gelijk je voordeel doen!