Een moeilijke tijd voor starters

  • door

Wanneer je voor jezelf gaat beginnen, dan is het altijd even spannend. Je moet goed overwegen of je er klaar voor bent en of je alle zaken wel goed geregeld hebt. Je hebt natuurlijk wat zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je voor jezelf begint. En je moet er voor zorgen dat je eerst alles goed geregeld hebt van de basis zaken voordat je jouw bedrijf gaat lanceren. Zo heb je namelijk een goede start.

 

Wanneer is het nou de juiste tijd, want de coronacrisis zag niemand aankomen, toch?

Inderdaad, niemand zag deze crisis aankomen waaien. Daarom weet je eigenlijk nooit wanneer het een goede tijd is om te starten. Je weet wel wanneer je moet starten is wanneer je er vertrouwen in hebt en je vooral veel zin hebt om te beginnen. Wanneer dat er is, dan moet je gewoon beginnen. Omdat er geen juiste tijd is om te beginnen, moet je er zelf voor zorgen dat het de juiste tijd is. En dat doe je door vertrouwen te hebben en door door te zetten. Dat is het belangrijkste.

 

Zaken die je naar start kan regelen

Voor veel zzp'ers en starters is het soms lastig om gelijk grote uitgaven te  doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto. Terwijl die in tijden van het begin, ligt aan je bedrijf, juist zo belangrijk is. Daar is uiteraard een oplossing voor. Want we moeten elkaar een beetje helpen toch? Zo kan je een auto leasen zonder bkr check. Ideaal wanneer je starter bent of zzp'er en bijvoorbeeld een negatief bkr-registratie hebt. Het is zonde wanneer dit jouw toekomst gaat beïnvloeden. Maar dat hoeft niet langer. Zo kan jij een vliegende start maken met jouw bedrijf en gaan groeien. Want dat wil je uiteraard in het begin.

 

En buiten een auto regelen is het ook belangrijk, wanneer je merkt dat jouw bedrijf in een groei zit en je het werk niet meer alleen aan kan, dat je bijvoorbeeld personeel aan gaat nemen. Begin altijd klein en neem het aantal personen aan die nodig zijn. Want als je gelijk tien personen aan gaat nemen en dat niet nodig is, dan is dat ook zonde voor de onkosten die je op dat moment aan het maken bent. Zorg ook dat je zicht hebt op het werk en of het voor de persoon haalbaar is om al dit werk te doen. Merk je dat er langere tijd een te hoge werk druk heerst, dan is het van belang om te gaan kijken of je nieuwe mensen aan neemt of het werk beter moet gaan verdelen.