Een deurwaarder inschakelen doe je niet snel

  • door
deurwaarder inschakelen

Maar soms ontkom je er als bedrijf helaas niet aan. Je weet dat de meeste klanten keurig op tijd betalen, gelukkig maar. Er blijven echter altijd klanten tussen zitten die het niet betalen tot een kunst hebben verheven. Zij reageren niet op herinneringen, telefoontjes en aanmaningen. Zelfs het incassobureau krijgt nul op het rekest. Dan kun je twee dingen doen. Je kunt je verlies nemen en deze klant op de zwarte lijst van je bedrijf zetten. Of je kunt een deurwaarder inschakelen. Een deurwaarder is duidelijk anders dan een incassobureau. Waar een incassobureau altijd voor de minnelijke schikking zal gaan, heeft een deurwaarder andere mogelijkheden.

Wat doet een deurwaarder eigenlijk?

Een deurwaarder kan de schuldenaar oproepen om voor de rechter te verschijnen. De rechter zal dan uitspraak doen en een betalingsverplichting en eventueel een boete opleggen. Met deze uitspraak kan de deurwaarder verder. Betaalt de schuldenaar niet na de uitspraak van de rechter? Dan is deze uitspraak voldoende om verdere (verregaande!) maatregelen te kunnen nemen. Zo kan een deurwaarder beslag laten leggen op het inkomen (loon of uitkering) van de schuldenaar. Net zo lang tot jouw openstaande factuur is betaald. Ook kan er beslag gelegd worden op zijn huis en andere waardevolle bezittingen.

Op televisie zie je uitzettingen en ontruimingen door de deurwaarder, klopt dat?

In het uiterste geval mag een deurwaarder beslag leggen op een huis en dit laten ontruimen. Wanneer dit een koophuis betreft mag dit dan verkocht worden om de openstaande rekeningen te kunnen betalen. Dit gebeurt natuurlijk niet bij één openstaande factuur van een paar honderd euro. Vaak is er dan veel meer aan de hand. Door de diverse zaken tegen een schuldenaar te bundelen, kunnen veel bedrijven alsnog hun geld verwachten. De kosten voor een deurwaarder zijn van te voren niet goed in te schatten. Het hangt er net vanaf wat er allemaal nodig is voor er tot betaling wordt overgegaan.

Een incassobureau en een deurwaarder inschakelen?

Het is dan handig als dat binnen één bedrijf kan. En dat kan. Lawpoint heeft is zowel incassobureau als gerechtsdeurwaarder en kan je dus in beide gevallen helpen. Ook als het één voortvloeit uit het ander. Het is dan fijn dat je geen tijd verliest doordat je een ander bureau de tijd moet geven om zich in te lezen in jouw dossier. Er kan dan direct worden doorgepakt. Door de landelijke dekking van dit bureau kun je altijd bij ze terecht, ook als je niet in een van de genoemde steden gevestigd bent.