Dit kan een goede notaris in Veldhoven voor je doen

  • door
notaris veldhoven

Ben je op zoek naar een notaris in Veldhoven? Een notaris kan je met allerlei belangrijke momenten in je leven helpen. Hij of zij helpt je namelijk bepaalde afspraken en levensveranderingen rechtsgeldig te maken met de juiste documenten. Sommige van deze documenten kunnen alleen via een notaris rechtsgeldig worden.

notaris veldhoven

Specialisaties van een notaris

In principe zijn veel notariskantoren van alle markten thuis, maar doorgaans worden ze ingeschakeld voor een aantal specialisaties:

  • het opstellen van een testament
  • het opstellen van huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden
  • afspraken over schenkingen vastleggen
  • samenlevingscontracten opstellen

Er zijn nog meer dingen waarvoor een notaris wordt ingeschakeld maar dit zijn de meest voorkomende situaties waarmee je bij een notariskantoor aanklopt. Zoals je ziet, is er dus bij veel grote beslissingen in het leven de hulp van een notaris nodig.

notaris veldhoven

Rechtsgeldige documenten

De reden dat je niet zelf een testament kunt opstellen is omdat het dan niet rechtsgeldig is. Dat wil zeggen dat wanneer je komt te overlijden en er gedoe is over de erfenis, jouw testament dat zonder notaris tot stand is gekomen niet nageleefd hoeft te worden. Dat is dan ook precies de reden waarom het zo belangrijk is om alles goed vast te leggen.