Digitalisering ga je bijna niet meer uit de weg

  • door

In veel bedrijven zie je het al terug komen. Bijna alles gebeurt digitaal en is er minder mankracht nodig. Terwijl de mankracht natuurlijk ook nodig blijft, want sommige dingen zijn gewoon niet te vervangen met digitalisering. Maar je merkt het wel steeds vaker, en eigenlijk wordt het werk er zo ook wel gemakkelijker op gemaakt. Maar soms is digitalisering wel nodig. Bij bijvoorbeeld SAP business one wordt er al regelmatig digitalisering toegepast. Maar natuurlijk ook bij veel andere bedrijven. En het hoeft maar klein te zijn.

 

Een klein beetje digitalisering kan al het verschil maken

Bij digitalisering hoef je niet gelijk te denken aan hele grote veranderingen binnen een bedrijf. Er hoeven niet gelijk gigantisch grote machines binnen gebracht te worden. Dat kan natuurlijk ook niet bij elk bedrijf. Maar het kan altijd klein beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het klantenbestand. Of juist het bijhouden van een planning of agenda om afspraken te maken. Dat valt natuurlijk ook al onder digitalisering want je schrijft het niet meer op maar het gaat allemaal online.Zo merk je bij veel kleine bedrijven, denk aan een kapper of een schoonheidssalon die hun klanten bestand online bij houden of via een computer. Zo kunnen zij altijd informatie terug vinden die de klant dan niet hoeft te onthouden. En je kan het zelf ook niet vergeten want het staat opgeslagen. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop. En vooral ook omdat je niet altijd alle briefjes hoeft te bewaren en dat geen troep kan worden. Alles staat dan opgeslagen in een systeem en dat is natuurlijk al fijn.

 

Veel bedrijven werken met een CRM systeem

Een CRM systeem is een customer relation management systeem. Hiermee kan je eigenlijk goed de klantenservice regelen. Zo zorgen zij er juist voor dat alles goed verloopt en er tussen het bedrijf en de relaties niets mis kan gaan.

 

Maar pak de digitalisering eens dichter bij jezelf

We hoeven niet altijd naar bedrijven te kijken wanneer het op digitalisering aan komt. Denk bijvoorbeeld aan hoe wij nou onze mobiele telefoon gebruiken. Wij berichten nu ook iedereen via de telefoon en dan eigenlijk ook via het internet. Gewoon televisie kijken wordt al bijna niet meer gedaan maar we kijken online series en de regulieren televisie blijft eigenlijk weg. Of we kijken het terug, wat ook weer online gebeurt. Overal zien we digitalisering terug en dat hoeft dus niet alleen maar bij bedrijven te zijn maar we zien het ook al goed terug in het dagelijkse leven.