Dierenverzekering tijdig afsluiten biedt voordeel

Als dierenliefhebber wilt u uiteraard uw dier van de beste zorg kunnen voorzien wanneer dat nodig is. Uw dier kan ziek worden of bij een ongeluk betrokken raken.  De kosten van dierenartsen of specialistische dierenzorg kunnen enorme kosten met zich meebrengen en dan is het fijn wanneer u op een goede dierenverzekering kunt terugvallen. Op deze manier vermijdt u dat op direct een hoge rekening moet voldoen of misschien zelfs uw dier moet laten inslapen wanneer u daarvoor het geld niet heeft. Zelfs als u pas uw huisdier heeft is het slim om een dierenverzekering af te sluiten.

Dierenverzekeringen vergelijken

Het afsluiten van een dierenverzekering klinkt misschien simpel, maar er komt toch echt nog wel wat vergelijkingsonderzoek aan te pas. De verschillende dierenverzekeraars in Nederland hebben niet alleen afwijkende premies maar vooral ook afwijkende voorwaarden. Vooral de voorwaarden van de verzekering zijn belangrijk om een goede afweging te kunnen maken welke dierenverzekering het beste bij u en uw huisdier past. Gelukkig kan het vergelijken simpel online gebeuren.

Uw hond of kat verzekeren wanneer deze al iets mankeert

Wanneer uw huisdier al bepaalde klachten heeft kan het zijn dat u alsnog een dierenverzekering wil afsluiten om hogere kosten te voorkomen. In veel gevallen zult u echter te laat zijn. De meeste verzekeraars sluiten klachten die het dier al heeft uit van hun dekkingen. Het is immers te verwachten dat daardoor veel medicijnen of behandelingen voor nodig zijn. Ook weigeren veel verzekeraars oudere huisdieren. Vaak mogen dieren niet ouder zijn dan 8 jaar wanneer u een huisdierenverzekering afsluit en zijn erfelijke of aangeboren afwijkingen niet gedekt. Ook niet als deze bij u niet bekend waren. Zeker iets om rekening mee te houden bij het afsluiten van een dierenverzekering.

Wachttijd bij verzekering

Bij de meeste dierenverzekeraars geldt een wachttijd voor het indienen van de eerste declaratie. Veelal kunt u binnen 30 dagen na het afsluiten geen kosten declareren voor medicijnen of behandelingen. Er geldt hiervoor wel een uitzondering wanneer het letsel door een aantoonbaar ongeluk is opgelopen. In dat geval zijn de kosten ook binnen de eerste maand na het afsluiten van de verzekering gedekt.

Op reis met uw huisdier

Ohra huisdierenverzekering is één van de dierenverzekeraars in Nederland. Net als bij de meeste verzekeringen kunt u hier kiezen uit diverse ziektekosten pakketten en eventuele aanvullende verzekeringen voor het gebit of wanneer u op reis gaat met uw huisdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *