De verandering van de economie door digitale tijdperk

  • door

We zitten midden in het digitale tijdperk, en dat zal ook niet snel meer veranderen. Wel zijn de meeste bedrijven inmiddels digitaal gaan werken of beginnen ze al direct met digitaal werken. Dit zorgt voor allerlei voor- en nadelen. In dit artikelen laten we een aantal veranderingen zien en wat dit voor invloed heeft gehad op de economie.

De basis van het werken

Bedrijven gaan steeds meer digitaal werken. Het is namelijk niet vanzelfsprekend voor sommige bedrijven om met een laptop de hele dag werkzaamheden uit te voeren. Daar waar veel met papier werd gewerkt is het nu tijd voor online werken en alles digitaal opslaan. Denk bijvoorbeeld aan analyses die gemaakt worden. Voorheen werken die al wel in Excel gemaakt maar tegenwoordig kan iedereen samenwerken in 1 bestand waardoor je iedereen mee kan laten werken op hetzelfde moment. Geen last van ‘iemand anders heeft de analyse nog op zijn/haar computer staan’ en je kan veel efficiënter aan de slag.

Beveiliging digitaal

Aangezien iedereen online is gaan werken, is dit een prooi voor hackers geworden. Helaas kan dit grote schade opleveren binnen je bedrijf. Om dit te voorkomen kan je bedrijven inschakelen dit voor jou de beveiliging optimaliseren, monitoren en waar nodig ingrijpen. Dit wordt veel gedaan via een SOC. SOC staat voor security operation center. Hierin kan een bedrijf jouw organisatie in de gaten houden en wanneer er een cyberaanval plaats vindt, direct ingrijpen. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf extra beveiligd is en dat je de kans op cyberaanvallen nihil maakt.

Tools, tools en tools

Tools zorgen voor de basis van online werken. Het is namelijk een grote toevoeging aan de skills van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een online marketingbureau. Door middel van tools kan een online marketingbureau sneller analyses uitdraaien en daardoor zich richten op waar het omgaat: Wat moet er gedaan worden op basis van de analyse? Tools zorgen vaak dus voor tijdwinst. Het is namelijk onhandig wanneer men alles handmatig moet gaan uitvoeren terwijl het gewoon uit een tool gehaald kan worden. Deze veranderingen zijn ook binnen personeelszaken te zien. Denk bijvoorbeeld aan boekhoudsystemen of CRM-systemen. Hierdoor blijf als bedrijf altijd op de hoogte van wat er gebeurt, heb je duidelijk overzicht en kan iedereen inzichtelijk zijn of haar klanten bekijken. Wanneer je dit allemaal zelf bijhoudt kan het een rommeltje worden en dat wil je niet als bedrijf.