Boekhouder Veendam

  • door

Heb jij een boekhouder in Veendam nodig? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een onderneming kost veel tijd, helaas horen de administratieve dingen hier ook bij. Het kan zijn dat je niet altijd even veel tijd hebt hiervoor en dat je daarom een boekhouder nodig hebt. Deze boekhouders zorgen ervoor dat je boekhouding helemaal op orde is en er wordt veel tijd en liefde aan besteed. Woon jij in de buurt van Veendam? Dan is een boekhouder in Veendam helemaal niet een gek idee.

Wat is een boekhouder?

Wat doet een boekhouder nou eigenlijk? Nou een boekhouder is iemand die eigenlijk jouw boekhouding doet en dus zo een taak van jouw schouders haalt. Een boekhouder stelt financieel rapportages op, handelt de administratie af en zorgt ervoor dat de belastingaangiftes gedaan worden. Daarnaast kunnen boekhouders jouw ook goed financieel advies geven. Het is ook wel handig om aan het einde van het jaar een verslag te hebben waar alles van het hele jaar in genoteerd staat. Je kunt hierbij denken aan:

  • Jaarrekening
  • Werkzaamheden
  • Personeel
  • Behaalde doelstellingen
  • Overzicht van de kasstroom

Een boekhouder kan dus super handig zijn als jij een eigen bedrijf hebt. Je bespaart er niet alleen tijd mee maar ook best wel veel geld. Ik hoor je nu denken, geld? Ja geld ja. Een boekhouder heeft veel kennis over die vakgebied. Doe jij jouw boekhouding zelf dan kost dat veel meer tijd. Alle bespaarde uren die dan besteedt zouden worden aan de boekhouding kan jij dan weer steken in ondernemen waardoor het ook veel voordeliger is om een externe boekhouder te nemen. 

Voordelen van een boekhouder

Zoals ik net al zei bespaard een boekhouder veel tijd en geld. Daarnaast krijg jij een goed advies omdat een boekhouder vaak jarenlange ervaring heeft. Je krijgt goeie inzichten over jouw financiële situatie en daarmee kan jij goede plannen maken voor de toekomst. Wil jij meer voordelen weten van een boekhouder? Lees dan dit artikel over waarom jij een boekhouder nodig hebt

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Vraag jij je wel eens af wat nou eigenlijk het verschil is tussen een boekhouder en een accountant? Dat ga ik jouw uitleggen. Een boekhouder heeft namelijk geen beschermde titel, jij mag jezelf ook een boekhouder noemen terwijl je nooit de boekhouding gedaan hebt. Een accountant heeft wel een beschermde titel. Een ander verschil is dat een boekhouder uitvoerend werkt. Een boekhouder doet bijvoorbeeld de belastingaangiftes terwijl een accountant advies geeft. Daarnaast is een accountant bij wet verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dus stel de accountant maakt een foutje in het advies, dan ben jij beschermd hiervoor. Een boekhouder is niet verplicht zo’n verzekering af te sluiten, dit kan wel. Daarnaast is een boekhouder meestal ook wel wat goedkoper dan een accountant. Ben je geïnteresseerd in een Boekhouder in Veendam? Klik op de link om een boekhouder in Veendam te vinden. Hier staat nog meer informatie die je kunt gebruiken voor je de beslissing maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *